هیأت فرهنگی جمهوری اسلامی اوزبیکستان به ولایت سرپل سفر کرد

wasim_admin
یکشنبه ۱۴۰۵/۷/۱۹ - ۱۲:۵۷
..

هیأتی به ریاست عزیزجان عارپ‌جانوف معاون رییس آژانس میراث‌‌های فرهنگی جمهوری اوزبیکستان، جعفر فتاحوف سرقونسل اوزبیکستان مقیم مزارشریف، رییس روابط بین‌الملل و همکاری با سازمان‌‌های بین‌المللی آژانس میراث فرهنگی، رییس مرکز بازسازی منطقوی سمرقند، رییس انستیتوت تحقیقات علمی میراث فرهنگی، آمر موسسه دولتی اداره ساخت‌وساز آژانس میراث فرهنگی و مهندس ارشد انستیتوت تحقیقات علمی میراث فرهنگی با ملا عبدالغفار حقنما رییس اطلاعات و فرهنگ ولایت سرپل، دیدار و نشستی برگزار کرد.
این هیأت هدف از سفرشان به ولایت سرپل را تقویت روابط فرهنگی میان دو کشور، بازدید از چگونگی ساخت آبدات تاریخی این ولایت و امضای تفاهم‌نامه همکاری به‌منظور ترمیم و بازسازی آبدات تاریخی عنوان کردند.
ملا عبدالغفار حقنما‌ رییس اطلاعات و فرهنگ ولایت سرپل، سفر آنان را در راستای تقویت روابط فرهنگی میان دو کشور مهم دانست و گفت که ولایت سرپل از پیشینه فرهنگی و تاریخی غنی برخوردار است و آبدات تاریخی این ولایت ارزش و جایگاه خاصی دارند.
ایشان افزود که سفر هیأت‌ فرهنگی میان افغانستان و اوزبیکستان می‌تواند زمینه آشنایی بیشتر دو ملت با فرهنگ یکدیگر و گسترش روابط فرهنگی را فراهم سازد. هم‌چنان فرصت مناسبی برای آگاهی از فرهنگ اسلامی و تاریخ جهادی افغانستان می‌باشد.
سپس هیأت اوزبیکستانی از آبدات تاریخی خشت‌‌پل سرپل، مسجد خشت‌‌پل و آرامگاه امام‌زاده یحیی بن زید شهید بازدید کرد و با پیشینه تاریخی و وضعیت حفاظت و نگهداری این آبدات آشنا شدند. اعضای هیأت ضمن ابراز خرسندی از وضعیت نگهداری این آثار تاریخی از طرف ریاست اطلاعات و فرهنگ، حفظ و نگهداری از میراث‌‌های فرهنگی و تاریخی در هر کشور را مهم دانستند.
اعضای هیأت اوزبیکستانی وعده سپردند که با امضای تفاهم‌نامه همکاری در راستای ترمیم و بازسازی آبدات تاریخی ولایت سرپل همکاری خواهند کرد.

۱۴۴۸/۴/۲۸ ه‍ ش

تازه ترین اخبار

یکشنبه ۱۴۰۵/۷/۱۹ - ۱۵:۴۷
Background image

برگزاری مسابقه سیرت النبیﷺ میان حدود ۱۰۰۰ تن در گردیز

ریاست اطلاعات و فرهنگ ولایت پکتیا به هماهنگی مشترک ریاست معارف این ولایت و اداره فکری و فرهنگی الکوثر مسابقه سیرت النبیﷺ را میان حدود ۱۰۰۰ تن شاگرد مکاتب خصوصی شهر گردیز این ولایت راه. . .

یکشنبه ۱۴۰۵/۷/۱۹ - ۱۵:۳۶
Background image

برگزاری مسابقه هنری و نمایشگاه سه روزه در پکتیا 

ریاست هنرستان وزارت اطلاعات و فرهنگ و ریاست اطلاعات و فرهنگ ولایت پکتیا مسابقه آثار هنری را میان حدود ۱۰۰ تن راه‌اندازی کردند و هم‌چنان نمایشگاه سه روزه آثار هنری این هنرمندان نیز آغاز. . .

یکشنبه ۱۴۰۵/۷/۱۹ - ۱۵:۲۷
Background image

یک‌هزار و ۲۰۰ عنوان کتاب به کتاب‌خانه عامه بغلان اهدا گردید 

یک‌هزار و ۲۰۰ عنوان کتاب از سوی مقام ولایت بغلان به کتاب‌خانه عامه ریاست اطلاعات و فرهنگ این ولایت اهدا شد.
مولوی اسدالله مصطفی هاشمی رییس اطلاعات و فرهنگ بغلان، گفت که این کتاب‌ها بخش. . .

BACK TO NEWS