ساحه باستانی تاریخی در کمپ عمری تورخم کشف شد

panah_admin
Mon, Jun 02 2025 9:27 AM
..

ریاست اطلاعات و فرهنگ ولایت ننگرهار در کمپ عمری نزدیک تورخم یک ساحه تاریخی و باستانی را کشف کردند که در این ساحه نشانه‌ها و آثار دوره باستانی نمایان است.
مولوی ذبیح الله نورانی رییس اطلاعات و فرهنگ ولایت ننگرهار می‌گوید: ساحه‌ی یادشده که در داخل و اطراف کمیته خدمات کمپ عمری موقعیت دارد، ۵۹۷ متر از سطح دریا ارتفاع داشته و نقشه آن با استفاده از کواردینات دقیق از طریق ستلایت تهیه شده‌است.
آقای نورانی علاوه می‌کند که در این منطقه نشانه‌هایی از آثار مربوط به دوره بابری و تمدن کوشانی مشاهده شده که این موضوع اهمیت تاریخی این ساحه را نشان می‌دهد.
هم‌چنان باشندگان محل می‌گویند که در بخش پایین این ساحه شش‌ چاه(کوهی) قدیمی نیز وجود دارد.
به گفته‌ی مسوولان؛ در سمت شرق این ساحه تپه‌یی نیز وجود دارد که به باور کارشناسان، باستانی بوده و احتمال می‌رود قدمت آن به دوره بابری برسد. بر فراز تپه برج و چند اتاق دیده شده‌اند که برخی آن‌ها را مربوط به دوره روس‌ها می‌دانند؛ اما بر اساس بررسی مواد ساختمانی و دیدگاه تخصصی، این سازه‌ها نیز به دوره بابری تعلق دارند.
مسوولان می‌گویند که برای تثبیت بیشتر و ثبت رسمی این ساحه، هیأتی تخصصی از ریاست باستان‌شناسی، ساحه را از نزدیک بررسی خواهد کرد و در دیتابیس ساحات تاریخی وزارت ثبت خواهد شد.

۱۴۴۶/۱۲/۵ هـ ق

تازه ترین اخبار

Mon, May 11 2026 3:37 PM
Background image

Representatives of the ALIPH Foundation Pledge to Launch and Continue Numerous Cultural Projects

Mawlawi Atiqullah Azizi, the deputy minister for Art and Culture at the Ministry of Information and Culture, met with representatives of the ALIPH Foundation: Carlos Eduardo and. . .

Mon, May 11 2026 1:56 PM
Background image

Regular Meeting of the Book Evaluation Commission Held

On Monday, 24 Dhul-Qa’dah 1447 AH, the regular meeting of the Book Evaluation Commission of the Ministry of Information and Culture’s Deputy Ministry for Publications Affairs was held. . .

Sun, May 10 2026 4:07 PM
Background image

The Minister of Information and Culture Meets with the Human Rights Representative from the UNAMA Office

The Minister of Information and Culture, Sheikh Sher Ahmad Haqqani, held a meeting with Ms. Fiona Frazer, the Human Rights Representative of the United Nations Assistance Mission in. . .

BACK TO NEWS