اطراف منار تاریخی و باستانی جام پاک کاری گردید

tawana_admin
ثلاثاء, أغسطس 06 2024 2:24 مساء
شس

از سوی رییس اطلاعات و فرهنگ، نماینده مقام ولایت و کارمندان بخش آبدات تاریخی ریاست اطلاعات و فرهنگ غور کار پاک‌کاری رسوبات باقی‌مانده از اثر سیلاب‌ها اخیر در کنار منار تاریخی و باستانی جام که قبلاً به پای اکمال رسیده بود با قطع نوار افتتاح گردید.
الحاج مولوی عبدالحی زعیم رییس اطلاعات و فرهنگ غور گفت: قبلاً به نسبت سرازیر شدن سیلاب‌های مدهش در اطراف منار جام رودخانه جام که از کنار این بنای تاریخی عبور می‌کند، کاملاً با رسوبات پر شده بود که خطر بالا آمدن سیلاب‌های در کنار این سازه‌ی جهانی را بیشتر ساخته بود.‌ وی افزود که دیوارهای استنادی و محافظتی فعلی این ميراث تاریخی بخاطر محافظت آن کافی نبوده و نیاز است تا استحکامات بیشتری در قسمت نگهداری این منار تاریخی صورت گیرد تا سیلاب‌های موسومی به بدنه‌ی اصلی آن نرسد.
از سویی هم نیک محمد سلیمی معاون موسسه BRD که کار پاک‌کاری رسوبات در کنار منار جام را به عهده داشت، می‌گوید: این پروژه از سوی سازمان جهانی یونسکو تمویل می‌شد و مدت کار آن یک ماه بود که کار مطابق به قرار داد به پیش‌برده شده و نیز تمام رسوبات از اطراف منار جام دور گردیده است.
گفتنی‌است بعد از حاکمیت امارت اسلامی افغانستان در کشور کارهای ارزنده‌ی در قسمت حفاظت از منار جام صورت گرفته است سال گذشته نیز کار استحکامات و کابین‌کاری اطراف این بنا تکمیل و به بهره‌برداری سپرده شد.

۱۴۴۶/۲/۲ ه‍ ق
۱۴۰۳/۵/۱۶ ه‍ ش

تازه ترین اخبار

سبت, مايو 16 2026 12:46 مساء
Background image

انطلاق ندوة تدريبية لتطوير قدرات موظفي الشركات السياحية والحج والعمرة

 يوم السبت (29 ذو القعدة 1447هـ)، أقام معهدُ السياحة والفندقة التابع لرئاسة البحث والتطوير السياحي، في إطار وكالة شؤون السياحة والمالية والإدارة بوزارة الإعلام والثقافة، ندوةً تدريبيةً. . .

سبت, مايو 16 2026 10:53 صباحا
Background image

نائب الوزير لشؤون السياحة والمالية والإدارة يزور ولايتي فارياب وجوزجان

قام نائب الوزير لشؤون السياحة والمالية والإدارة في وزارة الإعلام والثقافة، مولوي قدرت الله جمال، على رأس وفدٍ، بزيارتين إلى ولايتي فارياب وجوزجان.
وخلال زيارته إلى ولاية فارياب، التقى. . .

سبت, مايو 16 2026 9:23 صباحا
Background image

انطلاق المشاعرة السنوية التقليدية «نهر هلمند» في لشكرگاه

نظّمت رئاسةُ الإعلام والثقافة في ولاية هلمند المشاعرةَ السنويةَ التقليدية «نهر هلمند» في مركز مدينة لشكرگاه، بحضورٍ رسمي وثقافي واسع.
وشهدت المشاعرة حضورَ والي هلمند مولوي أمان الدين. . .

BACK TO NEWS